New Faculty Schedule of Events

	TUESDAY 8/15	WEDNESDAY 8/16	THURSDAY 8/17	FRIDAY 8/18 * Wear your
	(Marquez 108)	(Marquez 108)	(Marquez 108)	new Mines shirts 😊
Time	Orientation to Effective Teaching for New Faculty	New Faculty Orientation		Campus Conference
8:30 - 9:00	Light Breakfast	Light Breakfast	Light Breakfast w/ Andy Herring	M Climb
9:00 – 10:00	Overview of Effective Teaching at Mines Trefny Center Staff (10-minute break 9:50 – 10:00)	Welcome, Cohort of 2023! Kamini Singha & Roel Snieder (15-minute break 9:45-10)	Institutional Equity Sareen Lambright Dale, Carole Goddard & Kristin Moulton (15-minute break 9:45-10)	(encouraged if able, meet at the Faculty/Staff tent outside the ORC at 7:30 am)
10:00 - 11:00	Active and Inclusive Classrooms Trefny Center Staff (10-minute break 10:50 – 11:00)	Overview and Vision of the Mines Community Terri Hogue (15-minute break 10:45-11)	Diversity, Inclusion and Access Kate Youmans (15-minute break 10:45-11)	Campus BBQ
11:00 – 12:00	Feedback and Assessment Trefny Center Staff	Services & Support Andrew Moore & Rose Foster: ITS, Johanna Eagan: ORA, Christine Homer: HR, Brianna Buljung & Seth Vuletich: Library, Tim Sweitzer: EHS, Walt Copan: VPRTT, Allyce Horan: Writing Center	Workshops (two options): 1) Mines Online: Sam Spiegel 2) Promotion and tenure: Andy Herring & Kamini Singha	Kafadar Commons (11:30-12:30 pm)
12:00 - 1:00	Lunch and mingle	Lunch and mingle (Marquez Atrium)	Lunch and mingle (Marquez Atrium)	New Faculty Introductions
1:00 – 2:00	Faculty/staff headshots Kafadar Commons near the 3-prong statue (1:00 – 3:30)	Student Panel: Mines Undergraduate & Graduate Students Share Colin Terry + Tim Barbari – Moderators	 Building a meaningful service portfolio: Alexis Sitchler Applying for external funding to launch your research career: Walt Copan, Lisa Kinzel, Johanna Eagan & Corinne Packard (15-minute break 1:45-2) 	Bunker Auditorium (Green Center) (12:30-1:30 pm)
2:00 – 3:00	 Drop-in basis (5-10 min / person depending on how busy it is) Bring a piece of paper with your full name written on it in large letters 	(runs until 2:15; 15-minute break 2:15-2:30) Wellness in the Mines Community Roel Snieder, Colin Terry +(2:30-4:00)	 Entrepreneurship and Innovation: Sid Saleh, Zack Bennett & Victoria Bill Being and finding mentors: Gabe Walton (15-minute break 2:45-3) 	Campus Conference & Expo MINES-a-palooza Friedhoff Hall (Green Center) (1:30-4:30 pm)
3:00 – 4:00			Wrap Up: What will you bring to Mines? Roel Snieder & Kamini Singha	
4:00 - 5:00		Campus Tour**		
5:00 - 6:00		Reception** Blaster Room @ Marv Kay Stadium	Campus Convocation (5:00 Lockridge Arena, Student Rec Center)	

^{**} Partner invited as well; RSVP to Kim Luzeckyj (kluzeckyj@mines.edu)